۸ آذر ۱۳۸۵، ۸:۵۸

گزارش نشست خبری ائتلاف خبرگان و کارآمدی ؛ اسماعیلی: برای نفی هیچ شخص و گروهی به میدان نیامده ایم /هادوی:ائتلاف خبرگان و کارآمدی، ائتلافی مستقل است / قمی: خبرگان برای کارآمدی نیازمند شناخت محیط جهانی است

گزارش نشست خبری ائتلاف خبرگان و کارآمدی ؛ اسماعیلی: برای نفی هیچ شخص و گروهی به میدان نیامده ایم /هادوی:ائتلاف خبرگان و کارآمدی، ائتلافی مستقل است / قمی: خبرگان برای کارآمدی نیازمند شناخت محیط جهانی است

در نشست خبری روز سه شنبه ائتلاف خبرگان و کارآمدی با حضور خبرنگاران داخلی و خارجی تاکید شد: این ائتلاف از کاندیداهای مستقل تشکیل شده و هیچ گونه تعهدی نیز در قبال هیچ یک از جریانات سیاسی ندارد و با حفظ استقلال و معیارهایی که پذیرفته در صحنه انتخابات شرکت خواهد کرد.

 به گزارش خبرنگار مهر، در جلسه روز گذشته  حجت الاسلام مهدی هادوی تهرانی با بیان اینکه مجموعه از دوستان به عنوان آحاد مستقل با مشارکت در این ائتلاف به عنوان "ائتلاف خبرگان و کارآمدی" در صدد آن هستند تا امکانی بهتر را برای انتخاب در اختیار مردم عزیزمان قرار دهند اظهار داشت: قبل از پایان دوره خبرگان سوم و پیش از طرح ثبت نام دوره چهارم جمعی از دوستان با این ایده که معیارهای انتخابات خبرگان را از معیارهای صرفا سیاسی به سمت معیارهای کارآمدی و مباحث واقعی سوق دهیم به فکر مشارکت در دوره چهارم انتخابات خبرگان افتادند.

وی خاطرنشان کرد: در ائتلاف خبرگان و کارآمدی تمام دوستانی که به لحاظ علمی، مدیریتی، توانایی های ارتباط با نخبگان و نگرش های بین المللی با هم نوعی اشتراک و هماهنگی دارند حاضر هستند و این حضور فارغ از اینکه گرایشات سیاسی این افراد چیست، محقق شده است.

هادوی تهرانی همچنین گفت : البته همانگونه که در بیانیه ائتلاف خبرگان و کارآمدی نیز تاکید شده ما بر معیارهای حصولی انقلاب ارزش ها و مفاهیم مورد تاکید حضرت امام و آرمان هایی که مردم عزیز ایران به خاطر آنها در راه انقلاب شهید داده اند در این صحنه حاضریم و اعتقاد داریم که خبرگان به عنوان مهمترین نهاد منتسب از سوی مردم می تواند نقشی بسیار فعال را در توسعه اهداف رهبری چه در داخل و چه در خارج از مرزهای ایران عزیز داشته باشد.

وی در ادامه با تاکید بر لزوم استفاده از توانایی های مجلس خبرگان برای تعامل با مردم از سویی و ارتباط با نخبگان جهان از دیگر سو اظهار داشت: ارتباط با آحاد اندیشمندان و مسلمانان جهان از سویی و ارتباط با رهبری از دیگر سو، این امکان را به مجلس خبرگان می دهد که بتواند به نحو احسن به وظایفش عمل کند.

هادوی ابراز امیدواری کرد که در نتیجه انتخابات دوره چهارم مجلس خبرگان، خبرگانی پاسخگو به ملت، توانا در صحنه ارزیابی و قدرتمند در ارائه راه حل های کارگشا مبتنی بر اجتهاد پویا بتوانند به ایفای نقش دراین عرصه پرداخته و حافظ آرمان ها و ارزش های انقلاب اسلامی باشند.

 هادوی تهرانی در پاسخ به سئوال یکی از خبرنگاران در رابطه با اعلام اسامی برخی از اعضای ائتلاف اعضای خبرگان وکارآمدی درلیست نامزدهای حزب اعتماد ملی که امروزارائه شده گفت: ائتلاف خبرگان وکارآمدی ائتلافی است که از کاندیداهای مستقل تشکیل شده و هیچ گونه تعهدی نیز در قبال هیچ یک از جریانات سیاسی ندارد و با حفظ استقلال و معیارهایی که پذیرفته در صحنه انتخابات شرکت خواهد کرد.

وی خاطرنشان کرد: البته بنده به طور کامل از افرادی که توسط حزب اعتماد ملی معرفی شده اند اطلاع ندارم اما در جریان هستم که حزب اعتماد ملی به معنای اجازه گرفتن از اعضا مشورتی با این افراد نکرده، اما حمایت گروه های دیگر از این ائتلاف هیچ تعهدی را برای اعضای ائتلاف نسبت به آن گروه ها ایجاد نمی کند و این ائتلاف، ائتلافی مستقل است.
 
برساس این گزارش  دکتر محسن اسماعیلی سخنگوی ائتلاف خبرگان و کارآمدی در ادامه نخستین کنفرانس خبری این ائتلاف در پاسخ به این سئوال که آیا از سایر افراد فراجناحی که در حال حاضر از چهره های برجسته مجلس خبرگان نیز هستند حمایت خواهید کرد، گفت: یکی از اصول ائتلاف ما این است که به هیچ وجه جنبه سلبی ندارد و برای نفی شخص یا گروهی دور هم جمع نشده ایم.

وی ادامه داد: ما احساس می کنیم با توجه به ارتباطاتمان حرف عموم مردم و اقشار دانشگاهی را بهتر متوجه می شویم و موج حمایت از ائتلاف خبرگان و کارآمدی حدس ما را تقویت کرده است. ما بر این اعتقادیم که مجلس خبرگان نیازمند ابتکار و تحرک برای گسترش اهداف رهبری است. بنابراین ائتلاف خبرگان و کارآمدی در مقابل هیچ کدام از احزاب و افراد و گروه هایی که براساس تکلیف شرعی در انتخابات شرکت می کنند قرار ندارد و صرفا این ائتلاف برای اثبات کارآمدی خود آمده است.

اسماعیلی افزود: ما اصولی داریم و معتقدیم با این اصول می توانیم کارآمدی خبرگان را افزایش دهیم. ما احساس می کنیم با توجه به ارتباطاتمان  حرف عموم مردم و اقشار دانشگاهی را بهتر متوجه می شویم و موج حمایت از ائتلاف خبرگان و کارآمدی حدس ما را تقویت کرده است.

عضو حقوقدان شورای نگهبان تاکید کرد: ما همه کسانی که اسمشان در نهایت ازطرف شورای نگهبان به عنوان دارندگان صلاحیت حضور در انتخابات اعلام می شود به رسمیت می شناسیم و در عین حال با توجه به اصول و معیارهایمان، از هر گروهی که ما را چه انفرادی و چه جمعا در گروه خود بپذیرد تشکر می کنیم اما به هیچ گروه و دسته خاصی نه تعلق داریم و نه تعهد.
 
به گزارش مهر، دکتر محسن قمی عضو ائتلاف خبرگان و کارآمدی در کنفرانس خبری این ائتلاف، انتخابات خبرگان را نماد مردم سالاری در کشور و به معنای انتخاب عالی ترین نهاد کشور (رهبری) با رای غیر مستقیم مردم عنوان کرد و گفت: انتخابات خبرگان بر این تفکر بیگانگان و معاندین که رهبری را نامشروط و نا محدود می دانند، خط بطلان می کشد.

وی با اشاره به اینکه ائتلاف خبرگان و کارآمدی در کل کشور حدود 25 الی 30 کاندیدا معرفی می کند، افزود: ‌ائتلافی مستقل از جناحهای سیاسی هستیم و معتقدیم که مجلس خبرگان برای کارآمدی محتاج شناخت شرایط جهانی است. 

دکترمحسن قمی در خصوص اولین جرقه های تفکر تشکیل ائتلاف خبرگان و کارآمدی گفت: تفکر تشکیل ائتلافی مستقل از جناح های سیاسی به دوره قبلی مجلس خبرگان و تشکیل ائتلاف از ناحیه کاندیداهای مستقل برمی گردد، در آستانه انتخابات آتی نیز از دو سه ماه قبل بار دیگر این تفکر شکل گرفت و در جلسات اولیه به این نتیجه رسیدیم که برای برگزاری با شکوه تر انتخابات خبرگان و برای اینکه مردم با صلاحدید خود نامزدهای خود را انتخاب کنند، این ائتلاف را تشکیل دادیم.

وی افزود: اعضای خبرگان باید توانایی تشخیص مدیر بودن، مدبر بودن، عادل بودن و تشخیص تداوم این ویژگی ها را در رهبری داشته باشند.ائتلاف خبرگان در کل کشور حدود 25 الی 30 کاندیدا معرفی می کند.

قمی در عین حال اعلام نهایی اسامی کاندیداهای ائتلاف را به بعد از اعلام نتایج بررسی صلاحیت ها توسط شورای نگهبان موکول کرد.

قمی با اشاره به اینکه در دوره های اول و دوم مجلس خبرگان کلیه مطالب مطرح در نشست های این مجلس محرمانه تلقی می شد یادآور شد: مجلس سوم با اصلاح آئین نامه داخلی مقرر کرد که اطلاع رسانی در مورد بخشی از مذاکرات و نتایج نشست های خبرگان در اختیار هیات رئیسه مجلس خبرگان قرار گیرد.

وی این اقدام را گامی مهم و ارزشمند خواند ولی در عین حال تاکید کرد: این مقدار اطلاع رسانی هنوز کافی نیست.

وی معرفی و اعلام افرادی را که مجلس خبرگان در راستای اصول 108 و 109 قانون اساسی برای شرایط بحرانی فقدان رهبری به عنوان کاندیداهای این سمت در نظر گرفته است را از مواردی برشمرد که امکان معرفی آنان وجود ندارد.

قمی در پاسخ به این سئوال که مجلس خبرگان رهبری را انتخاب می کند یا کشف گفت: در تفسیر این موضوع باید به تفاوت میان تفکر اسلامی و تفکر لیبرال اشاره کرد، در تفکر لیبرال رای مردم معیار نهایی تلقی می شود اما در اصول تفکر اسلامی رای مردم شرط لازم است ولی شرط کافی نیست.

وی افزود: در تفکر اسلامی افرادی که برای مناصب مختلف انتخاب می کنیم باید با حقیقت غیرقابل انکار معیارها و ارزشهای اسلامی منطبق باشند واینکه مشروعیت رهبری مردمی است یا الهی ، یک تضاد صوری حل شده است.

قمی گفت: جایگاه رهبری در مورد شرایطی که باید داشته باشد مشروعیت الهی است و برای امکان خارجی تحقق آن و مقبولیت مردمی نیازمند رای مردم است.

وی در این راستا به تاکید قانون اساسی بر حرمت نهادن به رای و نظر انسان ها در کنار تاکید بر اصول پنج گانه دین در نخستین بخش قانون اشاره کرد و افزود: در قانون اساسی آمده، اصلی که هیچ گاه نمی توان در آن تغییری ایجاد کرد مسئله ابتناء نظام بر رای مردم است.

کد خبر 413754

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha